Välj rätt sminkbas

Det kan vara svårt att få på sin foundation snyggt under vintern när huden är torr. Eller att veta vilket redskap du egentligen ska använda. Här får du en liten lathund.

Du bör alltid starta med en ren och återfuktad hud. Använd gärna ansiktsvatten, serum, dagcrème och fuktmist. Det gör skillnad för slutresultatet.

Du bör sedan på med primer. Med rätt produkt så gör det en hel del för din sminkning. Det finns många varianter, från de som jämnar ut hudytan och fungerar som fäste för makeupen till de som också ger fukt, lyster och förminskar porer. 

Det är viktigt att du väljer rätt foundation. Du ska ta den som liknar din hudton allra mest. 

När du applicerar foundation är det bra att ha rätt verktyg. Det är en smaksak om du vill ha pensel eller andvända fingrar. Värmen från fingrarna får din foundation att gifta sig med huden, medan en pensel gör det lättare att jobba in produkten. Bästa redskapet är dock en beautyblender, en dropp-formad svamp. 

Du kan även satsa på en concealer. Med den kan du bland annat dölja ringar under ögonen så väl som dölja brustna blodkärl.

Puder är bra att ha det med, så hoppa inte över det. Efter det ska du lägga rouge. Du kan lägga en perfekt bas, men utan rouge kommer looken att se kall och platt ut.

Glöm inte en highlighter. Den kan lyfta hela ansiktet eller göra drag tydligare. 

26 Aug 2019