Fixa bästa basmakeupen

En snygg makeup börjar med en perfekt bas. Att ha en naturlig makeup-bas som håller hela dagen är en god idé. Du kan bara ha den eller fortsätta med en mer avancerad sminkning på den. Här är en bra guide för att göra en bra basmakeup.

Grunda med primer

Den bästa basen för en hållbar makeupp är en bra primer. Tack vare den så kan de produkter du applicerar efter fastna och stanna kvar på ett bra sätt. För bäst resultat med primer, applicera den på rengjord och återfuktad hy.

Lägg en bra foundation

Efter det så är det dags för foundation. Se till att hitta en nyans som passar din naturliga hudton. Att applicera den kan göras på olika sätt. Med fingrar, svamp, penslar. Gör det du känner passar bäst.

Täck med concealer

Där du behöver lite mer täckning, där ska du lägga concealer. Det kan vara röda partier runt näsan eller mörka ringar under ögonen. 

Fixera med puder

Fixera din makeup med ett transparant puder så hålls den på plats hela dagen. Applicera löspuder med puderpuff och sedan tar du en puderborste för att få bort överflödigt puder. Då får du en jämn och fin yta. Komplettera sedan med en bronzer, rouge eller highlighter på kindben och näsrygg.

Avsluta med settingspray

Om du vill fixera makeupen ytterligare kan du avsluta med att spraya en settingspray över hela ansiktet. 

20 May 2020